sâmbătă, 21 martie 2009

Plimbare prin Viena




Am plecat la Viena ca un turist roman autentic, fara harta, doar cu o foaie pe care trecusem cateva lucruri pe care trebuia sa le vad (Parcul Prater, Catedrala Sf. Stefan, Palatul lui Sisi).

Sunt un turist atipic, ordinea punctelor turistice importante pentru mine este total diferita de a celorlalti vizitatori. Nu imi păsa ca nu vazusem Catedrala Sf. Stefan, sau statuia aurita a lui Strauss, dar eram disperata ca nu ajunsesem inca in renumitul parc de distractii Prater :). Tot colindand strazile Vienei in incercarea de a gasi drumul catre Prater am dat peste ceva senzational...Kunst Haus.
Casele Kunst sunt blocuri, presarate in toata Viena, care sparg monotonia cladirilor din jur. Au forme neregulate, podelele denivelate, cu goluri si dâmburi, bucatele de faianta colorata pe pereti...este ca si cum o pictura a lui Picasso a prins viata. Totul este colorat, denivelat, artistic.
Dupa cum zic vienezii, arhitectura caselor Kunst este un bastion impotriva dictaturii liniei drepte.
Biletul de intrare intr-o astfel de casa costa 9 euro, iar redus 7 euro. Vestea buna este ca animalele si copiii sub 10 ani au acces liber :)).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu